Human Design trok mij uit mijn burn out

Gepubliceerd op 14 maart 2023 om 19:33

Een burn out, het lijkt bijna wel een mode woord. Als je niet te druk bent of een burn out hebt, doe je niet mee in deze maatschappij. Complete onzin natuurlijk maar helaas voelen veel mensen het wel zo. Ik heb mijn burn out aan zien komen en hem omarmt, voor zover dat kan. 

Een burn out en dan...

Daar was ie dan: mijn burn out. Verwacht maar toch intens. Dankbaar dat ik een positief ingesteld mens ben en dit heb kunnen vasthouden tijdens mijn burn out. Hoewel depressie op de loer lag, kon ik daar net bij vandaan blijven. Maar die chaos in mijn hoofd, het niet verdragen van prikkels en alles was teveel, dat vond ik pittig. Met name voor mijn gezin. Net hun broertje/zoon verloren en dan stort ik als baken van het gezin in. Gelukkig heb ik hele lieve familie en vrienden om mij heen die me helpen. 

'Ik zat in de woestijn en voelde me verloren'

Mijn pad weer zichtbaar

De oneindigheid van een woestijn. Ik voelde me zo verloren. Ik wist niet waar en of er een pad zou komen. Hoe herken je een pad? Het maakte me niet uit of het een lang pad was, maar ik had zo'n behoefte aan richting. Ik voelde me echt hopeloos. En toen was daar Human Design.

 

Ik wandelde op dat moment veel op aanraden van mijn psychotherapeut. Tijdens het luisteren van een podcast, werd ik gegrepen door Human Design. Ik ging mijn design uitzoeken en werd hongerig naar alle informatie die ik kon vinden en luisteren. Het advies om te starten met mijn strategie en autoriteit, wilde ik eigenlijk niet horen. Het vuurtje was aangewakkerd en mijn zelfstudie was begonnen. Eindelijk voelde ik weer een pad ontstaan in de woestijn. Een heel lang, bijna oneindig pad. Maar hé, het was een pad.

Het Human Design experiment

Een 2/4 Manifesting Generator met een sacrale autoriteit. Dat kwam uit de berekening. En ook mijn zielsmissie stond er in: 'anderen helpen verbinding te maken en zich in harmonie te voelen door de gebeurtenissen uit mijn verleden te integreren om een verhelderend beeld te geven op het heden'. En wat kan ik daar mee?

 

Toch maar eerst starten met het Human Design experiment: volgen van mijn strategie (wachten met reageren) en beslissingen maken volgens mijn innerlijke raadgever (sacrale autoriteit oftewel onderbuikgevoel).

 

Het bewust kiezen voor dingen waar ik een ja-gevoel van krijg en dus de dingen laten waar ik dat gevoel niet bij heb, heeft een grote verandering gebracht. Het leek bijna te simpel, maar ik begon weer te stralen. 

Niet mezelf zijn en valkuilen

Nu ik volgens mijn Human Design leef, stroomt mijn energie en voel ik mijn innerlijke kompas richting geven. Natuurlijk is het echt niet altijd hallelujah want soms lukt het niet om volgens mijn design te leven. Als ik iets doe, dat niet bij mij hoort, ervaar ik frustratie in mijn lijf. Hiermee geef ik mijzelf een seintje ter herinnering. Een mooi handvat van Human Design zodat ik weet dat ik moet bijsturen. Elke situatie kan ik opnieuw kiezen.

 

Ook mijn valkuilen zijn inzichtelijker geworden. Mijn open hoofd centrum kan zorgen dat ik teveel nadenk over dingen die er niet toe doen. En mijn conflictmijdende gedrag is een typische valkuil van mijn ongedefinieerde emotionele centrum. Heel verhelderend voor mij. 

'Een wereld ging voor mij open'

Mijn kinderen en Human Design

Nieuwsgierig als ik was, heb ik ook meteen de Human Design van mijn kinderen uitgezocht. Wat een openbaring was dat. Mijn vier kinderen zijn allemaal een ander type en gaan dus anders om met energie en met hun omgeving. Handig om te weten voor de opvoeding. Mijn oudste dochter is een Manifestor. Dit type gaat recht op hun doel af en realiseren, manifesteren en creëren razendsnel. Ze snappen niet waarom anderen zo lang over dingen doen. Communiceren is de sleutel om hun omgeving mee te nemen in hun wereld. 

 

Mijn andere 2 dochters zijn een Manifesting Generator en een Generator. Ik vond altijd dat ze na het eten rustig aan moesten doen richting bedtijd. Wat blijkt: zij kunnen goed en rustig slapen als hun batterij leeg is. Dus sindsdien staat niets meer in de weg als ze na het eten zich nog helemaal willen uitleven. 

Ontvouwen van mijn zielsmissie

Langzaam werd mijn doel in het leven steeds helderder. Mijn zielsmissie die ik gelezen had tijdens het bestuderen van mijn Human Design, kon ik ineens begrijpen en voelen. Alle puzzelstukjes vielen in elkaar en werd het tijd om mijn zielsmissie te volgen. 'Anderen helpen verbinding te maken en zich in harmonie te voelen door de gebeurtenissen uit mijn verleden te integreren om een verhelderend beeld te geven op het heden'. Het is de kapstok waar ik alle dingen die ik doe aan ophang. Ben jij op zoek naar jouw missie? Wat is jouw doel hier op aarde en hoe jij de energie het beste voor je kan laten werken?  

'Dankbaarheid als beschermer tegen angst'

Dankbaarheid

Nog elke dag ontdek ik nieuwe dingen die mij inzichten geven en inspireren. Het leven is uitdagend en mooi. Ik ben dankbaar dat ik het zo kan ervaren. Dankbaarheid is een prachtige en eenvoudige manier om een golf van warme energie door je lijf te voelen. En met name in je hart. Het verhoogt je frequentie en zorgt ervoor dat je minder vatbaar bent voor angsten en negatieve gedachten. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.