Je hebt jouw toekomst in eigen hand

Gepubliceerd op 26 januari 2023 om 22:30

Als je dagen door blijven rommelen, krijg je meer van hetzelfde. Wat zou je willen en wat ga je eraan doen om daar te komen? Alleen al elke dag je aandacht er op richten, betekent een verschuiving in de energie. Laat staan als je door affirmaties en visualisaties er nog meer kracht bij zet. Jij hebt jouw toekomst in eigen hand!

Automatische piloot

Je doet als mens zoveel op de automatische piloot. Je ingesleten patronen bepalen je dag. Je brein werkt voor een deel bewust en voor een deel onbewust. Het maken van bewuste keuzes kost best veel energie en daarom is het handig dat je onbewuste brein het kan overnemen.

 

Het zou heel vermoeiend zijn als je de hele dag bewust moet nadenken over alles wat je doet zoals ademen, handen wassen, kleding aan doen, eten, lopen en fietsen. Het geldt niet alleen voor de dingen die je doet maar ook voor hoe je reageert en keuzes maakt. Het onbewuste brein kent je patronen en zorgt dat je die volgt. Heel handig maar het risico is dat je leven saai en voorspelbaar wordt. En misschien wel een richting opgaat die steeds van verder van je kern af staat.

 

Als je onbewuste brein jou je ingesleten patronen laat volgen, krijg je meer van hetzelfde. Om een verandering teweeg te brengen, is het belangrijk dat je bewust keuzes maakt. Kies eens iets totaal buiten je comfort zone. Nieuwe ervaringen prikkelen je brein en verschuiven de energie.

Tips om je bewuste brein te activeren

  • Haal 5x heel bewust adem, voel hoe je adem door je lichaam beweegt
  • Ga buiten stil staan en neem alles waar met je zintuigen: geur, geluid, gevoel
  • Geef iemand een compliment en voel de warmte die het brengt in je hart
  • Noteer alles wat je aandacht trekt en verbaas je over je eigen observatievermogen
  • Doe een dagelijkse automatische handeling eens heel bewust van begin tot eind: voel, geniet en ben in het nu

'Laat jij ingesleten patronen je toekomst bepalen?'

Creëer je gewenste toekomst

Je creëert je eigen toekomst. Of je er bewust van bent of niet. Met iedere keuze die je maakt, creëer jij je toekomst. Deze creatiekracht kun je beïnvloeden. Daarmee kun je het gevoel van geleefd worden en machteloosheid verschuiven naar leven vanuit je kracht. Je creëert je ervaringen door de keuzes die je maakt en de acties die je onderneemt. Er zijn meerdere manieren om je gewenste toekomst te creëren zoals onder andere mediteren, manifesteren, visualiseren, affirmeren en Quantum Jumpen.

 

Vaak versterken de methoden elkaar. Het fijne is dat je gewoon mag kijken wat voor jou werkt. Waar ga jij van 'aan', waar krijg jij energie van. Dit is jouw richtingaanwijzer. Stem je af met je innerlijke wereld en je krijgt antwoord. Wees je er bewust van dat wat in jouw buitenwereld gebeurt, wordt veroorzaakt door jouw binnenwereld. Dus als je bewust je eigen toekomst wilt creëren zoals je die voor ogen hebt, dan zit het werk aan je binnenkant.

De kracht van een vision board

De directe vertaling van vision board is visie bord. Oftewel, een bord met jouw visie erop. Wat is voor jou een droomjaar? Wat doe je, waar ben je, hoe woon of leef je, met wie ben je: waar wil je staan het eind van het jaar? Met het vision board maak je jouw visie, wensen en doelen visueel. Je gaat ze vorm geven, kleur geven, een beeld geven aan hoe het er in jouw leven uit kan gaan zien. Dit kan op de ouderwetse manier door lekker te knippen en te scheuren in magazines om daarna alle knipsels op een blad te plakken of digitaal via bijvoorbeeld Canva.

 

Je mag ongegeneerd, zonder beperkingen, dromen over jouw droomjaar en een vertaling hiervan in beelden op een stuk papier plakken. Liefst op een groot papier van minimaal A3 formaat. Liever nog groter dus.  Of digitaal zodat je 'm als screensaver kan gebruiken. Gebruik ook affirmaties, inspirerende quotes en gedachten. Kies woorden en plaatjes die je inspireren en je goed doen voelen. Woorden als liefde, plezier, doorzettingsvermogen, kracht, moed, vertrouwen. 

 

De volgende stap die je dan zet, is je verbinden met deze beelden en met de gevoelens die deze beelden bij je oproepen. Hang je vision board op een plek waar je vaak komt op een dag. En waar je ook even stil kan staan om al helemaal “in” je gedroomde toekomst te gaan zitten. Waardoor je ruimte schept en creëert om deze beelden daadwerkelijk in je leven te laten komen. Weten hoe het exact werkt is niet echt belangrijk om resultaat te krijgen. Het gaat erom dat je een boodschap naar het universum, en daarmee ook naar je kern, uitzendt. Je zendt hiermee een trilling uit, een bepaalde frequentie. En dit trekt het gelijke aan. En dus je gedroomde toekomst.

 

Krijg je dan altijd precies dát wat je wenst? Nee. Het is belangrijk dat het gaat in de flow van het universum en dat het ten goede komt aan jouw proces en ontwikkeling. En niet te vergeten: kun je het ècht ontvangen? Vind jij het jezelf wel waard? 

'Wat als je al even in je ideale toekomst kan zijn'

Quantum Jumpen naar jouw ideale toekomst

Volgens de Quantum Wetenschap is er niet één tijdslijn, maar zijn er een oneindig aantal parallelle tijdslijnen. Daar leiden andere versies van jou, die noemen we je Quantum Zelf, variaties van jouw leven. Variaties waarin je andere vaardigheden hebt ontwikkeld, succesvoller bent, gelukkiger of financieel onafhankelijk.

 

Wat betekent het als ergens in de oneindige uitgestrektheid van tijd en ruimte er een andere jij is die jouw ideale toekomst leeft? Misschien denk je dat het allemaal fantasie is, maar wat als alles wat je wenst al bestaat? Wat als je al even naar die ideale toekomst kan Quantum Jumpen? 

Wat als één van je andere variaties andere beslissingen heeft genomen en nu een leven ervaart waarnaar jij verlangt. Stel je voor dat er ergens in één van deze parallelle tijdlijnen een andere jij wél haar soulmate heeft gevonden of financieel onafhankelijk is of een succesvolle auteur, topcoach of trainer is. Hoe zou je dat naar je toe kunnen trekken? Wat als ik je zou vertellen dat het niet alleen mogelijk is, maar ook heel gemakkelijk met Quantum Hypnose?

Wat kan ik voor je beteken?

Heb je een vraag of ben je nieuwsgierig wat ik voor je kan betekenen? Bel, app of mail me. Je kunt ook het formulier invullen, dan neem ik contact met jou op. 

 

Lieve groet, Angelique

 

liefZIJN

T 06 15 68 43 82

E angelique@liefzijncoaching.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.