Hoe maak ik van 2024 mijn jaar?

Gepubliceerd op 30 januari 2024 om 16:00

Dit jaar ben ik anders van start gegaan dan afgelopen jaren. Nog weer een stapje praktischer. Wat wil ik halen uit 2024? Hoe maak ik 2024 mijn jaar? 

 

Beginnen met inspiratie tijdens het Kukuru weekend ‘ontwerp je eigen 2024’ en het 2 daagse seminar van Rutney Sluis ‘maak 2024 jouw jaar’. Heerlijk om af te tasten waar ik mee resoneer. De tijd nemen om volle focus op mijzelf te leggen. 2024 wordt mijn jaar!

 

Balans opmaken

Uiteraard moet eerst de balans worden opgemaakt. Welke doelen had ik eigenlijk voor 2023 en wat is daarvan terechtgekomen. Eerlijk? Ik heb ze laten versloffen. Meegegaan in de waan van de dag. Dat ga ik dit jaar anders doen! Daar heb ik mijn maatregelen al voor getroffen. Elke maand een reflectie belafspraak ingepland. Een goede stok achter de deur.

Levenswiel

Als onderdeel van het opmaken van de balans heb ik het levenswiel ingevuld. Hoe staat het nu met alle spaken van het levenswiel? Het geeft inzicht in de onderdelen die ondergeschoven zijn. Om het wiel weer in evenwicht te krijgen, werd mij direct duidelijk welke 3 onderdelen dit jaar mijn aandacht nodig hebben. Verhelderend. 

 

Ik moet me juist richten op datgene waar ik nu weinig tijd voor neem. Terwijl er voor mijn gevoel nog zoveel te doen is. Als moeder van 3 dochters, dochter van, vriendin, zus, eigenaar van liefZIJN coaching en auteur van mijn komende boek. Uitdagend.

'krijg je levenswiel weer in evenwicht'

Doelen voor 2024

Het is voor mij belangrijk om mijn doelen helder en praktisch te hebben. Ik wil ze gebruiken als leidraad in mijn keuzes. Een kapstok waar ik veel van mijn beslissingen aan kan ophangen. Tijdmanagement is het overkoepelende thema. Of het nu gaat om het vinden van tijd voor ontspanning en plezier. Het op tijd afronden van mijn boek voor de lancering op 16.6.2024, de 5e sterfdag van mijn zoon. Of het plannen van wandelingen en andere beweging. 

 

Behapbaar maken

Normaal gesproken ben ik bij het stellen van doelen heel enthousiast en neem ik direct te veel hooi op mijn vork. Ik wil dan alles meteen de eerste dag doen terwijl dat natuurlijk niet werkt. Tijdens het 2 daagse seminar van Rutney Sluis verkleinde ik mijn jaardoelen naar wat moet ik daarvoor het eerste kwartaal gereed hebben. En welke to do lijstjes komen daaruit voor de komende weken en nog verder ingezoomd naar dagen. Zo zag ik dat mijn jaardoelen niet allemaal in de eerste week hoeven en dat het prima te behappen is naast mijn huidige dagelijkse bezigheden.

'heldere doelen geeft focus'

Verbinden met mijn doelen

Nu is het een kwestie van blijven verbinden met mijn doelen. Een visionboard maken. Affirmaties (positieve versterkende gedachten) maken voor mijn doelen. Regelmatig herhalen en me verbinden met dat het nu al zo is. Zo verbind ik me met de tijdlijn waar mijn doelen al behaald zijn en zullen er steeds meer synchroniciteiten ontstaan die leiden naar het behalen van mijn doelen. 

 

Wat zijn jouw doelen voor 2024? En hoe zorg je ervoor dat ze niet naar de achtergrond verdwijnen en je over gaat tot de waan van de dag?

Wat zijn jouw doelen voor 2024?

Wil je meer? Op mijn inspiratiepagina staan blogs, meditaties, tips en (test en ervaar) opdrachten.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.